Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Blått är inte alltid flott

   
Oftast använder jag blått i form av en eyeliner eller som ett komplement till en varm färg.

Vilken ögonskuggsfärg ska jag välja för att framhäva min ögonfärg? Detta är en ganska vanliga fråga som jag får och oftast brukar jag förklara att det inte direkt är färgen som avgör allt utan främst HUR du väljer att lägga skuggan. Det spelar stor roll. Ta mig och dagens makeup som ett exempel!

Blått! Dagens färgval är inte den mest optimala på just min ögonfärg om vi säger så. Jag har GrönBlå ögon med en tunn ring av hasselnötsbrunt runt pupillen. När jag lägger en blå makeup över hela locket ser de alltid mörka och grumliga ut och kommer inte alls fram på samma sätt som mina ögon gjorde på tex Onsdagens makeup där jag använt kontrastfärger MEN det innebär däremot inte att jag inte kan använda blått.

Jag älskar att använda blått! Främst i  klädväg men vanligtvis när jag använder blått så måste jag kombinera den med en lite varmare färg för att hjälpa min ögonfärg på traven eller så lägger jag den som eyeliner! I det här fallet la ja jag lila och rosa för att pigga upp den lite i alla fall. Därför ser ögonen lite grönare ut än vanligt. 🙂

Vad brukar du använda för färger på dina ögon?

Bas / Base
Total Control Drop Foundation 10+11 Nyx Cosmetics
”Un cover-up” Concealer 22 RMS
True Match minerals 6,5 W L’Oréal Paris
Shimmering skin perfector Opal Becca
O!Mega Bronze 104 Tan-Tastic Marc Jacobs Beauty
Secret admirer Blush Makeup Geek cosmetics

Ögon / Eyes
Ultimate Multi Finish Shadow Palette 07 + 05 Nyx Cosmetics
Graphic Eyes+ Ljusblå Zoeva
Matte lipliner Stone Fox Nyx

Fransar / Eye lashes
Terryfic 3D Sweed by Terry + Adhesive Sweedlashes
Paradise Extatic Mascara L’Oréal Paris

Bryn / Eye Brows
Paradise Pomade Extatic Chatain L’Oréal Paris
Brow precise micro pencil Deep brown Maybelline

Läppar / Lips
Vivid Matte Liquid 02 Grey Envy Maybelline

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Jag glömmer aldrig en gång i högstadiet jag hade sminkat mig med blå skugga och tyckte jag va snygg TILLS en elak kille i klassen sa ”Har du fått en blåtira ELLEEE” Haha jag körde aldrig blå skugga igen 🙂 Faktum är jag tycker inte det är snyggt nu som vuxen heller…gillar mer bruna toner mot blågröna ögon som mina är.

  Inredningstrender 2018 idag på bloggen:)

  Ha en kanon vecka! LOVE Maria på Inredningsvis

  Maria at Inredningsvis 2017-11-12 19:22:15 http://inredningsvis.se/
  Svara
  • Svar på Maria at Inredningsviss kommentar.

   Åh, det är så tråkigt att sådana kommentarer kan påverka en hela livet. Jag har själv fått höra vissa grejer som hänger med… Jag menar i själva verket är du kanske jättefin i blått! Brunt är däremot ett väldigt fint och säkert kort så fortsätt med det om du gillar det

   Lina Ekh 2017-12-14 09:47:25
   Svara
 • Hej super fint verkligen kolla gärna in min blogg, precis startat den 👍👍💕

  Matilda 2017-11-10 21:50:31 http://www.matildalorenzo.blogg.se
  Svara
 • Älskar blå makeup! var nyligen inne i en grön och blå makeup beror, hehe. 😉
  tyckte även att din foundation satt dåligt på din t-zon, vilket inte e vanligt av det jag sett på bloggen. E det foundationen som är dåligt? dålig hud dag ?

  Amel 2017-11-10 19:42:06
  Svara
  • Svar på Amels kommentar.

   Vad härligt att du kört mycket blått och grönt! Haha, oj! Nja jag vet inte, kanske bara hade en dålig hud-dag! 🙂

   Lina Ekh 2017-12-14 09:45:29
   Svara
 • Efter år av grå/svart sotning (typ) har jag gått tillbaka till mörkt brun med en hint av metallic i. Insåg att det passar fint till mina ljust blå ögon och det blir inte lika hårt. (Tackar Annica Englund för den då hon ofta kör brun skugga)

  Annika 2017-11-10 11:04:54
  Svara
  • Svar på Annikas kommentar.

   Vad kul att det blivit en liten förändring! Jag måste själv ”byta ut min standard” makeup som jag alltid kör privat! haha

   Lina Ekh 2017-12-14 09:44:19
   Svara
 • Tycker det är så otroligt snyggt och häftigt med blå eyeliner!

  Jossan 2017-11-09 11:12:08 https://svenskatrappsteg.se/
  Svara
Makeup by Linas webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Evelina Andersson
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
34 kvadrat
Mode
Mathilda Weihager
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Mitra Javadi
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Sara Che
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Emma Danielsson
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Imane Asry