Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

 HOW DID I BECOME A MAKEUP ARTIST? 

Jag får lite frågor på mailen titt som tätt om hur jag blev Makeup Artist så jag tänkte att jag besvarar det i ett lite större inlägg här i stället! Vilken nostalgi säger jag bara att skriva det här inlägget.


Very often I get questions to my e-mail about how I became a Makeup Artist so I thought I answer it in a slightly larger post instead! God, it was so much nostalgia writing this post. It was so much text this time so I didn’t have the time to translate..but hey there is always Google translate, right?;)

makeup artist

2005 tog jag studenten från Samhälls- och Ekonomi programmet nere i Småland där jag kommer i från. Det var inte lätt att lämna familj och vänner men jag tog beslutet att flytta upp till Stockholm själv för att förverkliga min dröm. Jag skulle bli Makeup Artist

makeup artist

Jag började på IMC, International Makeup Center, som är ägt utav Make Up Store och startade en 20 veckor lång utbildning. Kursen bestod av 10 veckor Skönhetsmakeup (tv, bröllop, modevisning mm) och sedan la jag även på en Karaktärsdel på 10 veckor. Då lär man sig mer teater baserade makeuptekniker (blåtiror, flinthätta, brännskador mm.) Detta gjorde jag för att bredda min kunskap och för att få mer tid att praktisera tekniker på skolan.

makeup artist

Efter att skolan var klar sökte jag mig till Make Up Stores butiker för att jobba. Många utav mina kurskamrater ville ut och frilansa direkt, på ett sätt ville jag det med, men jag tyckte att jag var för färsk. Jag ville inte slänga ut mig i branschen och göra misstag. Erfarenhet och praktiskt träning leder ju till att man blir bättre, snabb och säkrare så jag valde att jobba i butik. Detta ledde till ett stort kontaktnät, flexibilitet, massor av träning på att bemöta kunder (vilket jag tror är A och O för att bli en grym frilansare) och framför allt gav det mig massor av möjligheter att utvecklas!

makeup artist

Här ovan har ni en utav de första intervjuerna med mig som gjordes i Makeupstores M-Magazine No 8 2007 (Sida 157 om du vill läsa hela intervjun.) Jag var bara 18 år och hade precis börjat jobba på Make Up Store Norrlandsgatan. Jag minns att jag hade en sådan stark dröm om att bli en världsvan makeup artist! 2008 tog jag över butiken och blev Butikschef. Nu satte jag och mitt team upp massor av mål för att vi skulle bli den bäst butiken!

makeup artist

2009 vann vi internt Sveriges bästa Make up Store butik. Detta var hur stort som helst för mig och teamet men vårt mål var större…vi ville bli världens bästa butik. Med blod, svett och tårar nådde vi 2011 vårt mål. Detta är ett utav de bästa minnena jag har från den här tiden. Vilken känsla! En ny intervju gjordes i M-Magazine!

makeup artist Find the english Interview here in -> M-magazine No 15 (Page 54-55)

Så hur blev jag Makeup Artist och hur nådde jag några utav mina mål?

makeup artist

makeup artist

makeup artist

Efter att målet var nått började jag jobba för Make Up Store’s huvudkontor som utbildningsansvarig och som Regionschef för de utländska länderna. Jag reste och flängde runt hela jorden under ett år och lärde mig massor. Efter det tog jag beslutet att plocka upp mitt gamla företag och satsa hårt på utbildning för lite större företag, makeupjobb och bloggen…

makeup artist
…och här är jag nu 11 år sedan! Jag är så glad att jag gjort den här resan och jag ångrar absolut ingenting. Jag hoppas att jag kunnat inspirera dig, som kanske drömmer om att bli Makeup Artist. ALLT är möjligt, det är bara helt och hållet upp till dig!

Har du några som helst frågor så tveka inte på att höra av dig<3 Puss på er och ha en fantastisk helg!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
  Makeup by Linas webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Lifestyle
  Cassandra Lundgren
  Lifestyle
  Sara Che
  Home
  Jannike Ebbing
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Lifestyle
  Evelina Andersson
  Hälsa
  Joanna Swica
  Mode
  Paulina Forsberg
  Home
  34 kvadrat
  Lifestyle
  Mitra Javadi
  Lifestyle
  Sophia Anderberg
  Mode
  Emma Danielsson
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Mode
  Mathilda Weihager
  Lifestyle
  Cassandra Klatzkow
  Lifestyle
  Fanna Ndow Norrby
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Mode
  Tyra-Stina Wilhelmsson
  Mode
  Imane Asry