Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

WOMEN ARE LIKE A FINE WINE – THEY GET BETTER WITH AGE

WirelImage Hellen Mirren. Picture Borrowed from http://www.examiner.com/. English translation in the bottom.

Jag har fått en del förfrågningar på makeup för 40+. Det är ju helt underbart vad makeup faktiskt kan hjälpa naturen på traven. Makeup för mig handlar visserligen om konst och att få uttrycka sig kreativt men det viktigaste i mitt jobb och i min kunskap är att faktiskt kunna framhäva personen som jag arbetar med. Att framhäva ansiktsdragen som man faktiskt tycker om och att kanske i vissa fall dölja drag man inte vill framhäva lika mycket. Här kommer 6 stycken tips från coachen;)

1. Slå hål på myterna
Först vill jag slå hål på en myt om makeup för äldre. Många blir tillsagda i butiker att de helt måste sluta med glitter och färg. Det är en myt! När man kommer upp i åldern och saker inte sitter som de ska längre är formen det som är avgörande! Det är så många som slutar använda smink bara för att huden förändras, delvis för att det börjar bli svårt och för att man inte kan de viktigaste tipsen. Man måste helt enkelt tänka på vart man applicerar makeupen. 


One of my Dear customers…

2. Matt, Shimmer eller glitter?
Ett tips är däremot att undvika pärlemo i dina produkter då shimmer framhäver hud som är ojämn. Där kan jag i stället rekommendera att välja lite mer matta färger. Detta innebär ju inte att du helt måste utesluta det! Lägg på de ”släta” områdena och använd det sparsamt.3. Neutralt eller Färg?
Less is more som man brukar säga! När det gäller färger så tycker jag att man kan få en fantastisk makeup i färg men jag kanske skulle bära den tillsammans med lite mer neutrala färger. Oftast hittar man jätte fina matta varianter i just jordiga toner. Som jag nämnde i början less is more…more or less;)

4. Fokusera på formen
Om man upplever att man kanske inte ser så mycket utav ögonlocket längre så tycker jag man ska fokusera på det området där makeupen syns tex under ögat. En makeup där man bär en matt färg över ögonlocket och sedan väljer att matcha den med en färgglad kajal på undersidan av ögat är därför bättre i vissa fall. På bilden under så vill jag bara visa hur man kan jobba med en färgglad kajal under ögat.

5. Plocka dina Bryn
Detta gör sådan skillnad! Ibland kan man få sig ett ordentligt ansiktslyft genom att bara korrigera formen på sina bryn. Mitt tips är att verkligen gå till någon som kan forma till dom och ge dig tips. Sedan blir det ju lättare att underhålla brynen efteråt då du kommer att se vilka strå du ska plocka bort.

6. Markera dina ögon
Att använda kajal eller en eyeliner kan göra stor skillnad. Återigen det är formen man måste anpassa. Det kanske inte alltid går att göra just en eyeliner vinge (då ”skratt linjerna” kanske gör den något krokig) men markerar man ögonen enligt nedan så får både ögonen en inramning och fransarna ett lyft. Lägg märke till inlinern (jag har lagt en kajal innanför den övre fransraden) Detta gör en jätte skillnad!

FORTSÄTTNING FÖLJER…


I have received some inquiries on makeup for 40 +. It’s absolutely wonderful what makeup can actually help nature along. Here’s six steps with advice from me!;)

1.We don’t like Myths 
Many are told in makeup stores that they can’t use glitter and colors. That’s a myth! When you get up in age, and the skin is not looking the same anymore, the shape is more important! There are so many who stop using make-up just because your skin is changing, you just need to learn new tips!

 
2.Matte, Shimmer or glitter? 

One tip is to avoid the pearl/shine in your products then shimmer enhances skin that is uneven. I instead recommend choosing a little more matte colors. This does not mean that you must completely exclude pearly products just use it on the ”smooth” areas, and use it sparingly.

3.Color or not?
Less is more as they say! As for colors, I think you can get a fabulous makeup in color but I might wear it with a little more neutral colors. You often find very nice matte variants in just earthy tones. As I mentioned in the beginning, less is more … more or less;)

4.Focus on the shape

If you can’t see your eyelid anymore when you look straight forward in the mirror I think you should focus on the areas in which the makeup can be seen for example underneath your eye. A makeup where one wears a matte color over the eyelid and then choose to match it with a brightly colored eyeliner on the bottom of the eye is better in some cases. In the picture above, I just want to show you how you can work with a colorful eyeliner under the eye.

5. Pick your eye brows
This makes such a difference! Sometimes you acctually get a proper facelift by just correcting the shape of your brows. My tip is to actually go to someone who can shape them and give you advice. Then it becomes easier to maintain your brows afterwards then you will see which straw you need to pick.

6. Highlight your eyes
Using eyeliner or an inliner can make a big difference. Again, it is the shape of you have to adapt. It may not always be able to do just an eyeliner with a tip (then the ”laugh lines” might make it slightly crooked) but to mark the eyes as above can get both a lift and a boost for your lashes. Note the inliner (I added an eyeliner inside the upper lash line) This makes a huge difference!

TO BE CONTINUED …

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Mode

  Makeup by Linas webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Mode
  Mathilda Weihager
  Lifestyle
  Henrietta Fromholtz
  Hälsa
  Joanna Swica
  Home
  34 kvadrat
  Lifestyle
  Elin Johansson
  Hälsa
  Foodjunkie
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Mode
  Pamela Bellafesta
  Mode
  Tyra-Stina Wilhelmsson
  Hälsa
  Fannie Redman
  Lifestyle
  By Momo
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Hälsa
  Sassa Asli
  Mode
  Petra Tungården
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Mode
  Paulina Forsberg
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Lifestyle
  Marie Serneholt
  Mode
  Emma Danielsson
  Man
  Niklas Berglind