Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Första bryn mötet med Janni Delér

Nu är reportaget (Länk) ute som Elin Östman här på Devote skrev härrom dagen. LÄS:

Vår toppbloggerska Janni Deler kände att det var dags att forma sina bryn efter att ha sett hur stor skillnad det kan göra. Devotes skönhetsbloggerska Lina Ekh hjälpte henne med hemliga tips, trix och utförande. När allt var klart var vi alla helt häpna. Jannis ansikte fick en helt ny look och brynen hade verkligen fått ett lyft! Ögonbryn Janni Deler

MÄT UT Från nästippen och rakt upp, där ska ögonbrynets inre kant börja. Från nästippen och snett vinklad genom pupillen, där bör ögonbrynets högsta punkt ligga. Mätt från nästippen och snett vinklad under ögat, dit kan du förlänga brynet. ”Ditt bryn kommer inte bli perfekt idag, men det tar kanske 4-5 veckor, sen börjar det bli ett nytt resultat. Det ena brynet har inte det där lyftet naturligt, men det ska vi lösa genom att noppa på rätt ställen och sen låta det växa ut och noppa igen” berättar Lina. ”Den högsta punkten är jätteviktig. Om den sitter fel, om den exempelvis sitter för långt in, då ser du förvånad ut”, förklarar hon.

NOPPA UNDERJag börjar med att ta bort allt som är utanför. Ovanför får du aldrig noppa, för det kan bli jättefel”, berättar hon. Om du har mycket strån ovanför brynet, så gå till någon som kan plocka bryn och låt dom göra det.

NOPPA INNE Du bör även noppa mellan brynen, då kan du tänka på när du mätte. Det ska inte vara några strån till höger om den linje som skapas från nästippen och rakt upp. Då blir brynen för täta mot varandra.

FORMA Nu kan du börja forma brynen genom att noppa vissa strån. Var försiktig och tänk på att ett enda strå kan göra jätteskillnad. Det du vill uppnå nu är att brynet är något tjockare i inre ögonvrån, men att det blir en mjuk övergång när det smalnar av utåt. Samt att den högsta punkten sitter i linje från näsvingen och genom pupillen. Om det saknas strån eller att brynet är för tunt eller ljust, då fuskar du fram formen genom att sminka fram den, medan du låter nya strån växa ut på rätt ställen för att sen försöka forma igen efter några veckor.

”Var försiktig när du noppar. Ett enda strå kan göra jätteskillnad!”

KLIPP Borsta upp stråna med en borste och trimma försiktigt de långa stråna med en liten sax. Det här behöver du inte göra ofta. Det här behöver du inte göra om du inte upplever att du har långa, spretiga bryn. Du klipper dom för att du inte vill att de långa stråna blir tunga och lägger sig neråt, eller förstör formen genom att spreta uppåt. Om du inte vill klippa, kan du också använda en ögonbrynsgele för att få ordning på dom. ”Jag använder gärna Bro Set Fix från Make Up Store, berättar Lina.

MAKE UP STORE ”Den ljusare skuggan använder du till vardags, den mörkare passar mer till fest. Om du vill ha ännu mer dramatisk look så blandar du med den mörkaste”, förklarar Lina.

SKUGGA Lina börjar måla Jannis bryn. ”Börja aldrig med att fylla i längst in, för då blir det mest färg där och där är brynet redan mest färgat. Så jag börjar istället i mitten av brynet och målar med penseln medhårs. Sen gör jag inte jättemycket längst ut, för där ska vi fylla i med penna sen. Sen när jag inte har så mycket färg kvar, då går jag på här inne och målar”.

FYLL I Lina använder sin favoritpenna Taupe från Make Up Store, som egentligen är en eyeliner. Det kan bli väldigt mycket färg av den här så man får vara lätt på handen, förklarar hon. När du fyller i ska du ha linjen du mätte ut tidigare i åtanke. Brynet får inte vara längre än till den punkt du mätt ut. ”Sen tycker jag att det är skitsnyggt om du markerar under brynet med en linje, och sen tar en pensel och gnuggar uppåt så att linjen suddas ut något. Då får du ett jättefint, markerat bryn”.
Vill du också få hjälp med dina ögonbryn? Kontakta mig på makeup@linaekh.se

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Mode

  Makeup by Linas webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Home
  34 kvadrat
  Lifestyle
  Henrietta Fromholtz
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Mode
  Paulina Forsberg
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Mode
  Petra Tungården
  Hälsa
  Joanna Swica
  Hälsa
  Foodjunkie
  Lifestyle
  Marie Serneholt
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Lifestyle
  Elin Johansson
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Hälsa
  Sassa Asli
  Lifestyle
  By Momo
  Mode
  Tyra-Stina Wilhelmsson
  Mode
  Emma Danielsson
  Hälsa
  Fannie Redman
  Mode
  Mathilda Weihager
  Mode
  Pamela Bellafesta
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Man
  Niklas Berglind